Städservice

Om ni inte vill anlita städservice så får du här tips på hur du kan fixa städningen i ditt hem så enkelt och roligt som möjligt!

  1. Se till att skaffa bra utrustning, det gör städningen mycket mer motiverande! Köp nya och fräscha saker. En bra början är följande: En ny dammsugare, mikrofibermopp med några extra blad, microfibertrasor i flera färger, grönsåpa, köksspray och badrumsspray.
  2. Färgkoda dina trasor, t.ex. röd för badrum, blå för kök och grön för andra utrymmen. Tvätta trasorna i 90 grader mellan varje gång, tillsammans med microfiberbladet. Använd inte sköljmedel för det gör trasorna antistatiska vilket gör att dammet inte fastnar.
  3. Börja uppifrån, alltså med damningen med microfibertrasan och eventuellt dammsugning av soffan och andra textiltäckta möbler, gå därefter runt och torka rummets alla lister med microfibertrasa, och ta till sist golvet.
  4. Vi rekommenderar starkt att använda en microfibermopp istället för någon annan typ av mopp, de ger bäst resultat och är väldigt enkla att använda. Om golvet inte är väldigt smutsigt kan det räcka att bara använda moppen, börja annars med dammsugning och därefter moppen. Använd en lätt fuktad mopp, eventuellt vatten med lite såpa ifall golvet är väldigt smutsigt, annars fungerar det bra med bara vatten.
  5. Byt dammsugarpåsar regelbundet, en full påse ger dålig dammsugning och kan börja lukta illa!
  6. Den mentala inställningen är viktig. Se städningen som kärlek som du ger till dig själv och ditt hem. Och belöna dig själv för väl utfört arbete!
  7. 7.Orkar ni inte städa själva så kan ni anlita städservice, de finns massor av duktiga företag som ni hittar på Google som sysslar med städservice.