Städa hemma checklista

Om ni inte vill anlita städservice så får du här en "städa hemma checklista", dvs. tips på hur du kan fixa städningen i ditt hem så enkelt och roligt som möjligt. Vill du ha en checklista för att städa köket kan du se mer specifikt om det där. Här nedan har du en mer allmän checklista för städning hemma, av lägenhet, hus eller stuga:

01 Använd bra städredskap

Se till att skaffa bra utrustning, det gör städningen mycket mer motiverande! Köp nya och fräscha saker. En bra början är följande:

  • En ny dammsugare
  • Mikrofibermopp med några extra blad
  • Microfibertrasor i flera färger
  • Grönsåpa
  • Köksspray
  • Badrumsspray.

02 Olika färger på trasorna

Färgkoda dina trasor, t.ex. röd för badrum, blå för kök och grön för andra utrymmen. Tvätta trasorna i 90 grader mellan varje gång, tillsammans med microfiberbladet. Använd inte sköljmedel för det gör trasorna antistatiska vilket gör att dammet inte fastnar.

03 Damma uppifrån och ner

Börja uppifrån, alltså med damningen med microfibertrasan och eventuellt dammsugning av soffan och andra textiltäckta möbler, gå därefter runt och torka rummets alla lister med microfibertrasa, och ta till sist golvet.

04 Microfibermopp är ett måste!

Vi rekommenderar starkt att använda en microfibermopp istället för någon annan typ av mopp, de ger bäst resultat och är väldigt enkla att använda. Om golvet inte är väldigt smutsigt kan det räcka att bara använda moppen, börja annars med dammsugning och därefter moppen. Använd en lätt fuktad mopp, eventuellt vatten med lite såpa ifall golvet är väldigt smutsigt, annars fungerar det bra med bara vatten.

05 Byt dammsugarpåsarna ofta

Byt dammsugarpåsar regelbundet, en full påse ger dålig dammsugning och kan börja lukta illa. Köp hem redan idag på dammsugarpasar.nu! Använd även dammsugarkulor, som sprider en god doft i hemmet när du dammsuger.

06 Belöna dig själv

Den mentala inställningen är viktig. Se städningen som kärlek som du ger till dig själv och ditt hem. Och belöna dig själv för väl utfört arbete!

07 Anlita proffs!

Orkar ni inte städa själva så kan ni anlita städservice, de finns massor av duktiga företag som ni hittar på Google som sysslar med städservice.